Šta pokloniti za Osmi mart?

Širite znanje

S obzirom na predstojeći Dan žena, imate priliku obradovati voljene pripadnice ljepšeg spola. Ali koji poklon odabrati? Nema potrebe za panikom, svima se desi nedostatak inspiracije ili ideja. Mi vam nudimo smjernice za odabir poklona ili unikatnog načina iskazivanja poštovanja, zahvalnosti i ljubavi prema voljenim i/ili dragim ženama u životu. 

Skoro sve žene vole cvijeće – umjesto buketa cvijeća, možete kupiti cvijet u saksiji. Na taj način izbjegavate proces u kome cvijeće vene i završi u kanti, a vama dragoj osobi pružate priliku da brine o cvijeću i pri svakom zalijevanju pomisli na vas, koji ste joj to poklonili. 

Ukoliko vam se ne dopada ta ideja, ili vaša draga osoba nije obožavateljka cvijeća, razmislite o nekom poklonu koji će trajati duže – npr. parfem s cvjetnim ili bilo kojim drugim notama, ili pak razmislite o nekom komadu nakita. Ljubiteljice kuhinje i kulinarske umjetnosti možete razmaziti gastronomskim iskustvom kod kuće. 

Set za kuvanje s visokokvalitetnim sastojcima ili ipak možete napraviti neku svečanu večeru za dvoje. Ako niste ljubitelji kuvanja ili ne znate kuvati, psssst… nije ni to problem – upriličite privatnu večeru s profesionalnim kuvarom ili naručite njenu omiljenu hranu i lijepo servirajte – opcije su neograničene, a doživljaj će biti nezaboravan. 

Ako su vaše dame, mame, prijateljice, pak strastvene čitateljke, poklonite im knjigu omiljenog autora, neki klasik ili nešto što ste uspjeli naći na njihovoj listi želja – to će ih sigurno odvesti na literarno putovanje u kome će uživati. Još jedna od opcija koja može biti bijeg od svakodnevnog stresa je pružanje wellness doživljaja kod kuće; set za kupanje, masažna sjedalica, masaža ili virtuelni časovi yoge pomoći će im da se opuste i pronađu balans. 

Takođe, imajte na umu da ništa o pažnji ne govori kao personalizovani poklon. Prilikom odabira savršenog poklona važno je prepoznati individualnost i interese osobe kojoj je poklon namijenjen. Bez obzira na to šta je vaš konačni odabir, najvažnije je da poklon bude od srca. Uživajte u poklanjanju, slaveći snagu i ljepotu svih žena svijeta! 


Širite znanje