AVITEH – novi partner za video i foto profesionalce u BiH 

Širite znanje

U Sarajevu je danas otvoren prodajni objekat kompanije AVITEH, koja je specijalizovana za video i audio opremu visoke kvalitete. Ekspanzija iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, nudi širok asortiman opreme i usluga na polju audio/video produkcije, televizije i snimanja iz zraka, donoseći više od 200 svjetskih poznatih brendova na dohvat ruke. 

Direktor AVITEH BH Dženan Pribišić, istakao je da su među zadovoljnim klijentima vodeće TV kuće, filmske produkcije, ali i državne institucije i influenseri, ukazujući na povjerenje u kvalitetu AVITEH proizvoda i usluga. “Oprema je namijenjena svima koji su u tom svijetu. Bilo da je to za snimatelje, influensere, jutjubere ili druge korisnike, bilo da je za ličnu ili industrijsku upotrebu – za svakoga ima ponešto,” dodaje Pribišić. “U našoj trgovini takođe nudimo i korisničku podršku. Dajemo kupcima i potencijalnim kupcima mogućnost probanja i testiranja opreme, kao i asistenciju pri kupovini i to je samo jedna od stavki zašto ljudi vjeruju u AVITEH.” 

Otvaranje kompanije u Bosni i Hercegovini za njih predstavlja više od širenja poslovanja. Oni na to gledaju kao prenos znanja i vještina bh. stručnjacima od kolega iz Zagreba. U njihovom asortimanu proizvoda nalaze se brojni svjetski poznati brendovi od kojih su neki, po prvi put, stigli na tržište BiH. “Na raspolaganju je kompletan AVITEH asortiman, a vjerujem da su to neki kupci jedva čekali na njihovom tržištu, jer neki kupci s nama rade preko već 10 godina. Ponuda uključuje preko 200 svjetskih brendova audio, video  i foto opreme,” kaže Dario Lesić direktor AVITEH-a u Hrvatskoj. 

Da su se kupci obradovali dolasku AVITEH-a na tržište, potvrđuje i poznata fotografkinja Maja Topčagić koja je već napravila listu opreme koja joj je potrebna za nove projekte. “Ja već imam listu stvari koji mi trebaju i zaista sam oduševljena. Drago mi je da ovdje u BiH konačno imamo mogućnost da dođemo do opreme koja nam je potrebna. Nekada sam imala vremena za pravljenje rekvizita koji su mi neophodni, ali sada nažalost toga nemam. Pa je to još jedan od razloga zašto sam srećna što su se odlučili otvoriti prodajno mjesto i kod nas,” kaže Maja.  


Širite znanje