Nove 3 opcije za Facebook Messenger

Novine.ba-facebook-messenger
Širite znanje

Pored tekstualnih poruka, audio i video razgovora može se i plaćati putem Facebook Messenger Pay usluge. Tu su još novine vezane za unapređenje korisničkog iskustva tokom interakcije sa aplikacijom.

Facebook je najavio da će se uskoro pojaviti 3 nove opcije, a koje će biti dostupne korisnicima Facebook Messenger alata. Ovaj alat se godinama mijenjao, te Facebook zaista pridaje veliku pažnju kada je u pitanju unaprijeđenje Messengera i opcija koje on svojim korisnicima nudi.

Jedna od tih opcija koja će uskoro biti dostupna je i Facebook Messenger Pay. Odnosno sada ćete imati priliku i da plaćate putem Messengera. Naravno, kao i uvijek ova opcija neće odmah biti dostupna u svim zemljama već samo u određenim, a onda vjerovatno uskoro možemo očekivato i širenje ove opcije i na naše prostore čime ćemo sigurno imati više opcija online plaćanja. Ova opcija je zasnovana da će se moći vršiti uplate i isplate novca putem ove aplikacije, međutim osim direktno Messengera, ovu opciju će imati i ostale aplikacije, a koje su u vlasništu Facebooka i koje sada funkcionišu na platformi Messengera. A to su Instagram i WhatsApp.

Ova opcija je u Americi već uvedena polovinom juna, te korisnici u toj zemlji već mogu putem QR koda ili putem linkova da koriste ovu opciju te da šalju ili da primaju novac.

Druga opcija koju uvodi Facebook jeste i brzo odgovaranje na sve vrste media fajlova koje nam neko pošalje u Messengeru, a da se ne mora napuštati full screen. Kako bi vam najbolje približili o čemu se radi, to je ustvari kao i reply opcija na story. Kada vam neko unutar Messengera pošalje određeni fajl video ili sliku, sada ćete imati opciju da možete pogledati taj materijal u full screen i da odmah odgovorite na to, a da prije toga niste morali zatvoriti full screen. Generalno, ova opcija će olakšati komunikaciju, posebno osobama koje vole da razmjenjuju slike i videoklipove.

Treća opcija koju nam donosi Facebook Messenger, a koja će zasigurno možda i najviše obradovat one najvjernije korisnike ove aplikacije jeste mogućnosti izbora tema. Do ovog trenutka boje unutar Messengera su bile klasične Facebook boje kombinacija plave i bijele, međutim Facebook je odlučio da uvede promjene i da svojim korisnicima pruži novo iskustvo, baš onako kako to uvijek rade. Trenutno neće biti veliki izbor tema, a neke od tema koje su trenutno dostupne su Disney sweetheart Olivia Rodrigo’s Sour album art, World Oceans Day i F9.

Izvor: Facebook


Širite znanje