Kao kompanija Twitter više ne postoji

Širite znanje

Twitter formalno više ne postoji kao kompanija nakon što je Elon Musk odlučio spojiti ga sa svojom matičnom kompanijom pod nazivom X Corp.

Ovaj potez znači da je ova društvena mreža sada dio Muskove kompanije X Holdings Corp., koja se reklamira kao buduća krovna kompanija za sve njegove kompanije, uključujući Neuralink, SpaceX, Tesla i The Boring Company.

Spajanje je objelodanjeno tek nakon što su advokati kompanije ove društvene mreže bili primorani da to otkriju prilikom sudskog procesa koji je u toku.

– Twitter, Inc. spojen jesa X Corp. i više ne postoji – navedeno je u sudskoj izjavi. Nadalje stoji da je – X Corp. privatna korporacija, čija je matična korporacija X Holdings Corp. i niti jedna korporacija ne posjeduje 10 posto ili više dionica X Corpa. ili X Holdings Corp.

Iz kompanije Twitter nisu bili dostupni za komentare, a sa njihove službene e-mail adrese stiže samo automatizirani odgovor s emoji sličicama.

Sve navedeno najavljuje narednu fazu Muskovog plana da Twitter pretvori u aplikaciju za sve. Stručnjaci iz industrije postavljaju pitanje da li će Musk uspjeti da transformiše Twitter u platformu na kojoj korisnici mogu pristupiti svim osnovnim online uslugama, od plaćanja do naručivanja taksija.

Smatra se da je gospodin Musk potvrdio promjenu u tvitu objavljenom nedavnou kojem je jednostavno napisao: “X”. Poznato je da ovaj milijarder već posjeduje domenu X.com, koja je nakon što je 1999. godine osnovao istoimenu kompaniju postala PayPal.

U oktobru 2022. godine, kada je njegov ugovor o preuzimanju Twittera bio pri kraju, Musk je tvitovao : – Kupovina Twittera ubrzava stvaranje X, aplikacije za sve. Twitter vjerovatno ubrzava X za tri do pet godina, ali možda griješim.

Da li je u pravu? To ćemo tek saznati.

Izvor: Independent.co.uk


Širite znanje